Bel ons: 03 325 19 15
Fax: 03 328 19 30
E-mail: info@depannagelafrance.be

Willys JeepWie kent het niet, de kleine rode jeep op het dak van een bedrijfshal naast de brug van het sportpaleis. Iedereen die voorbij dit wagentje komt, passeert eigenlijk een stukje Antwerpse geschiedenis van meer dan 75 jaar.

Depannage La France is een familiebedrijf met 19 werknemers gelegen vlakbij het sportpaleis in Deurne, eveneens dichtbij de op- en afritten van de ring van Antwerpen.

We beschikken over een totale terreinoppervlakte van 15000 m², waarvan 6000 m² overdekt. Een deel van deze overdekte hangars wordt gebruikt om voertuigen, die langer gestald dienen te worden te bewaren in daartoe ontworpen rekken. Een ander deel van de hangars wordt gebruikt voor het labo van de gerechtelijke politie om sporenonderzoek te verrichten. Tevens zijn deze hangars uitgerust met alarmsystemen en het volledige terrein is voorzien van camerabewaking.

Onze kantoren zijn modern ingericht. Tijdens de kantooruren kunnen gestrande reizigers gebruik maken van verschillende faciliteiten om iets te drinken of zich te verfrissen. Ondanks onze 24/24, 7/7 permanentie zijn onze kantoren enkel geopend van maandag tot vrijdag van 08u - 18u. Na de kantooruren blijven wij wel steeds telefonisch bereikbaar.

 

Depannage la France is een bedrijf met een historie van meer dan 75 jaar. Hier een overzicht van enkele hoogtepunten. De vestiging in Brussel bestaat nog steeds maar heeft buiten de naam niets te maken met onze vestiging in Antwerpen.


1936 dhr. J.-F. Wautier neemt de zaak Depannage « La France » over van een Fransman en begint 3 vestigingen  in Antwerpen, Brussel en Gent

1945 Oude oorlogsvoertuigen bewijzen hun dienst al takelwagens

1960 Zoon van dhr. Mowinkel, Fernand Mowinkel, komt mee in de zaak

1984 Overname door dhr. Louis De Meulenaere

1987 Overname door familie Huybrechts

1990 Verhuis van de Boterlaarbaan in Deurne t.h.v. ‘het mestputteke’  naar de huidige locatie in de Tweemontstraat, Deurne